2021-01-17 555 瀏覽
❀ Master Room #觀塘 ❀❗️寬敞水泥風 商廈內良心Cafe ❗️——————————————————呢間位於觀塘新開嘅Cafe係 @onelittleroom 嘅姊妹店,位於宏利商業大廈地下,位置有少少偏僻,似係特登設置比宏利OL食飯嘅地方,但街外人都可以入去。有個百葉簾嘅窗口,有陽光照射嘅時候非常之靚🌞吸引咗唔少人去打卡,可惜我哋去嗰日冇陽光,但成間Cafe環境都好大,Cafe中央有張大木枱都係特別訂做,環境幾大幾舒適。食物就主要都係普通Cafe 嘢食,稍為特別少少係有窩夫、西班牙蛋餅,質素就正正常常🙈。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 全日窩夫早餐 $118 (3.8/5)為咗佢哋嘅獨特tiramisu窩夫而嚟,但可惜賣晒😢,唯有嗌呢個都有窩夫嘅全日早餐。窩夫係非常薄脆,有啲似春卷嗰種,不過內裏就冇乜蛋漿,欠缺煙韌嘅口感。另外配嘅都係全日早餐常見嘅食材,都係黑松露炒蛋、腸仔、茄汁豆、煙三文魚,味道正常。炒蛋都算滑,但就非常細🙈,另外煙三文魚都係得一塊,份量比較少。.☞ 西班牙蛋餅 $88 (3.9/5)難得係Cafe見到西班牙蛋餅🍳呢個就相對大份啲。內裏有少少薯仔粒同煙肉碎,覺得多啲會好
❀ Master Room #觀塘 ❀
❗️寬敞水泥風 商廈內良心Cafe ❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 全日窩夫早餐 $118 (3.8/5)
全日窩夫早餐

☞ 西班牙蛋餅 $88 (3.9/5)
難得係Cafe見到西班牙蛋餅🍳呢個就相對大份啲。
內裏有少少薯仔粒同煙肉碎,覺得多啲會好啲。
本身調味對我來講淡咗啲,自己額外加胡椒粉同鹽之後就幾唔錯。
用咗焗而唔係就咁煎嘅方法,唔會太老,底部會有少少燒燶都香👌🏻。
西班牙蛋餅

☞ Earl grey on the cloud $40 (4.5/5)
呢杯飲品真係好有驚喜🤩🤩🤩!
伯爵茶味非常清幽,在浸透着啲紅莓嘅甜味,表面加上非常輕盈嘅奶泡,又靚又好飲!
Earl  grey  on  the  cloud

——————————————————
✨整體味道: 3.9/5
✨環境裝修: 4.4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3.9/5
✨再訪興趣: 3/5
💞整體來講
Cafe環境的確幾大幾舒服,靚靚水泥phone加上落地玻璃,有日光嘅話更加靚😍不過本身位置有啲偏僻,我覺得食物質素未至於值得特登行入去🙈不過喺附近返工嘅話係個OK嘅選擇,而且💛。

Earl  grey  on  the  cloud