2024-01-02 50 瀏覽
喺這間有名嘅糕點店試咗幾款必試嘅糕點,每一啖都係驚喜滿滿🤤!首先嚟講嗰款「金華火腿腰果糕」,真係大器,火腿嘅鹹香味同腰果嘅脆口感掂晒,雖然佢嘅口感偏軟糯,但係對於我嚟講,呢個新嘗試絕對係正!再嚟「蔗汁馬蹄糕」,哇!真係甜中帶清新,甜而不膩嘅蔗汁味搭配爽脆馬蹄,簡直就係甜品中嘅隱世高手。而招牌嘅「極上珠姐XO醬臘味蘿蔔糕」就更加唔使講,每年都保持高質素,XO醬帶出嚟嘅微辣香氣,一嚟就挑起我食慾,熱辣辣咁食落去,啖啖都係滿足😋。行過呢間店,唔試吓實在太對唔住自己!食完呢啲糕點,即使唔係過節,心情都會變得好過節。要形容今次嘅食味體驗,兩個字:正宗!三個字:過癮极咗!💯