2022-02-13
見呢間喺OpenRice 評價唔錯,食物相片靚,諗住都穩陣,就book咗枱食lunch,點知就中伏了。率先上菜嘅味道很好。1.油甘魚刺身厚切,口感清爽,帶少少魚油甘香。2.燒雞軟骨落咗好多黑椒,個人幾喜歡。3.燒厚牛舌燒得啱啱好,肥美香腍,我認為係今餐MVP。見上面果啲味道都幾好,所以對壽司都好有期望。就算等待時間長咗啲都冇所謂,好食就得。點知啲壽司出曬事😵💫吞拿魚腩外表爛蓉蓉已經出事,食落口多筋,魚味唔夠,只係食到好油。中拖相比之下好啲,赤身正常。蝦好爽,但冇蝦味。帆立貝加咗黑松露(北海三貫果款),個人就覺得唔夾。三文魚籽正常。海膽creamy,唔腥唔臭,但真係冇味。😂食材唔夠好,呢啲先天缺陷都算。壽司最大問題係全部魚生同飯都係非一般嘅凍,凍過去超市買果啲壽司,令到口感非常之差。但出奇地飯凍得來又好鬆散,有幾舊一夾就散,壽司飯都唔夠味。睇得出師傅冇心機整,hea住整。好耐冇食過咁冇誠意嘅壽司,價錢唔算貴,但就係連鎖店都食到嘅質素。😂
率先上菜嘅味道很好。
1.油甘魚刺身厚切,口感清爽,帶少少魚油甘香。
2.燒雞軟骨落咗好多黑椒,個人幾喜歡。
3.燒厚牛舌燒得啱啱好,肥美香腍,我認為係今餐MVP。
吞拿魚三貫
雜錦壽司拼盤