2024-08-16 374 瀏覽
📍尖沙咀除咗用呢個emoji🤩之外,我都諗唔到仲有邊個更加適合今次嘅主題利申:本人係有追開呢套動畫,剛巧今日喺屋企睇完第二季第五集之後出街 (其實係唔想追得太近驚要等一個禮拜先有得睇😅),咁啱經過開加連威老道嘅壽司郎,赫然發現原來佢哋做緊聯乘活動,就二話不說衝入去排隊攞位以為未夠六點應該冇乜人,點知入到去先發現已經好多人等緊位,好彩流量亦算快,等咗大約15分鐘就已經可以攞到枱今次真係主要唔係講食物質素(因為之前已經寫過),而係想講日本人真係好識得做marketing,趁住套動畫喺日本第二季上緊嘅時候做promotion,既可以make到noise, 令到一啲原本冇咁留意嘅香港人都注意下,做一啲小獎品出嚟又可以提升生意額,成個image好正面亦好新鮮,真係一舉兩得PS 原本唔會叫嘅煉乳牛奶布甸,最後俾我抽到黑川茜🥳
📍尖沙咀
PS 原本唔會叫嘅煉乳牛奶布甸,最後俾我抽到黑川茜🥳