2025-01-11
今次到安平燒肉,同朋友食左佢地最高lv既m5和牛放題~自助區雖然地方唔大,但可以選擇既野食都唔少,基本可以燒既蔬菜都齊,特別啲有起司鶉春蛋同牛油金菇,直接拎唔洗order。野飲種類都多,我擇左fiz椰青水,好味過宜家周街賣個隻⋯最攪笑係有個安平蝦拌飯區,係咪想追隨某家步伐😂 但出色既,唔似隔離咁dry,有蝦乾咬下😆 另外有個十二醬味專區,有別於一般燒肉鋪得燒肉醬/鹽醬就算,多左特別啲既醬可以試,招牌黃金醬、五味醬、椒麻口水醬係佢地既必推醬,試左個黃金醬都幾惹味,點乜都得😋行完自助區就當然講戲肉啦:澳洲m5和牛+嚴選牛舌芯!m5嫩滑多汁,有咬口,牛舌芯好高質,彈牙爽口,難怪一人得兩條,好想encore阿😫 食完嫩滑M5和牛,降階食美國SRF極黑牛都好正,油花好平均,兩種唔同口感既肉同時擁有😁 同階仲有海鮮食:帆立貝、生蠔、虎蝦、魚腹都無限任點,大大隻好新鮮~😍個套餐仲可以嗌返前幾階既野,同朋友樣樣試啲都叫到成檯野😋食到差唔多就食甜品啦,自助區既乳酪雪糕都好出色!唔會太酸,好好入口,我都食左兩杯😋 呢期佢地仲有個芋圓薑汁布丁杯,芋圓好煙un,薑汁布丁又好岩宜家剛轉涼既天氣,食食佢中和下岩哂
食到差唔多就食甜品啦,自助區既乳酪雪糕都好出色!唔會太酸,好好入口,我都食左兩杯😋 呢期佢地仲有個芋圓薑汁布丁杯,芋圓好煙un,薑汁布丁又好岩宜家剛轉涼既天氣,食食佢中和下岩哂😆
我地係1730入座,咁岩用到佢地1930前結帳$358既優惠,用匯豐信用卡仲有九折😎 唔洗四舊水食到呢個質素,下次可以再黎燒過!