2021-12-26
今次同朋友黎將軍澳呢間新開嘅日式串燒餐廳,牆壁貼有日本油畫海報,仲有一面大吊櫃擺滿酒瓶🍾有好多不同產地嘅酒,餐廳座位寛敞,仲播放日式音樂🎵,好有日本🇯🇵fell ,餐廳氛圍打卡一流✌️呢間餐廳主打日式串燒,當然首先就要黎一份佢哋嘅串燒特選盛合$338八串串燒,一次過滿足曬喜歡唔同口味嘅你👍雞肉串燒:雞胸軟骨:軟骨爽脆有嚼勁,煙燻嘅味道令肉質更香口~雞柳:肉質很滑嫩,酸甜梅醬加上香濃芝麻,為雞柳提一下鮮味~雞胸肉:用海鹽取代孜然粉,再加上刺鼻芥末,刺激味蕾👍雞肝:廚師用上秘製汁燒,加上青蔥,味道清甜,雞肝口感粉嫩~🐄厚切牛舌芯:用鹽麴蔥醬來作牛舌芯的調味料,牛舌芯很有肉汁, 爽得黎又唔會韌, 加咗少少薑蔥, 平均一下油膩, 又惹味, 正!😋汁燒白鱔白鱔表面掃上了甜甜燒汁, 鱔皮香脆, 肉質鮮嫩有肉汁, 推介!👍🏻👍🏻👍🏻鹽燒日本秋刀魚🐟秋刀魚貴為「秋之味覺」係日本秋季最具代表性食材之一❗️魚肉油潤鮮美😍😍飽含omega-3營養非常豐富😋烤的非常香脆可口,必點👍吞拿魚豆腐沙律🥗覺得太油膩一定要在點一個沙律🥗吞拿魚豆腐沙律,清爽可口解油膩👍餐廳仲有好多日式清酒同其他國家嘅手工啤酒🍻配埋串燒,簡直
雞肉串燒:
雞胸軟骨:軟骨爽脆有嚼勁,煙燻嘅味道令肉質更香口~
雞柳:肉質很滑嫩,酸甜梅醬加上香濃芝麻,為雞柳提一下鮮味~
雞胸肉:用海鹽取代孜然粉,再加上刺鼻芥末,刺激味蕾👍
雞肝:廚師用上秘製汁燒,加上青蔥,味道清甜,雞肝口感粉嫩~
汁燒白鱔
鹽燒日本秋刀魚🐟
吞拿魚豆腐沙律🥗
餐廳仲有好多日式清酒同其他國家嘅手工啤酒🍻配埋串燒,簡直絕配👍