2023-03-13 98 瀏覽
將軍澳開咗好多新餐廳,上星期就同朋友去咗三原食鐵板燒٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و Grand Dinner Set 一人前 $1280 ❤️黑松露牛油北寄貝第一道係黑松露牛油北寄貝。北寄貝好大隻,師傅加咗松露牛油汁令北寄貝更加香😋 北寄貝爽口彈牙,好鮮甜。🥹🐟銀鱈魚朴葉燒第二道係銀鱈魚朴葉燒。銀鱈魚肉質嫩滑,油脂豐富。師傅另外煎香魚皮,魚皮香脆,層次豐富。醬汁用咗帶有甜味嘅赤麵豉,唔會好鹹。😋🦐原隻虎蝦天使麵 第三道係充滿西日風味嘅原隻虎蝦天使麵,蝦肉爽口彈牙。蕃茄香草天使麵加咗洋蔥同煙肉一齊炒,好惹味。🥹🥩A5熊本和牛厚燒 A5熊本和牛可以揀薄燒/厚燒 我地就叫咗厚燒。和牛三成熟,內裡嫩滑,入口即溶。🥹仲可以點海鹽 、黑椒、山葵同炒蒜片。🧡炒飯炒飯乾身,粒粒分明,加咗白飯魚增加口感,好食。😋🍮甜品甜品有我至愛嘅抹茶布甸同自家製朱古力🤤 抹茶布甸夠滑,自家製朱古力唔會好甜,出面係脆皮有驚喜。😆

Grand Dinner Set 一人前 $1280

❤️黑松露牛油北寄貝

🐟銀鱈魚朴葉燒

🦐原隻虎蝦天使麵

🥩A5熊本和牛厚燒

🧡炒飯
炒飯乾身,粒粒分明,加咗白飯魚增加口感,好食。😋

🍮甜品