2020-11-13
任食火鍋係香港已經好多,但真係高級有貴氣嘅就只此一家-《初心》!🍽餐前小食(可追加)由佢嘅前菜出現松露蝦多士就已經覺得唔野少🤩雲耳嘅汁都好特別,酸酸地全部都好開胃😗🍽尚盛刺身刺身實在太正喇!又鮮又大件😆有好大件海膽....係港女最愛嘅海膽!帶子好大粒超爽甜🤤🍽麻辣雞煲(可追加)—由於我唔太食辣,餐廳好好咁俾沙薑雞呢個choice我!平時多數都係沙茶醬,沙薑汁真係好少見🤔而且塊雞皮煎過先煮,睇得出大廚每一個細節位都落足心機💜🍽自選火鍋湯底—火鍋湯底選擇多,蕃茄美人鍋就酸酸尾尾咁😗但重點係最後💁🏻♀️留個少少嘅伏筆🖊🍽環球海鮮船最期待嘅海鮮船到左喇😍唔洗多講睇相就知有幾豐盛🦀超多膏蟹/🦐超鮮甜蝦/🐟龍躉球/新鮮生猛鮑魚/超肥青口/蜆/🦪蠔除左蟹,所有海鮮都可以追加💪🏻太幸福了吧😙🍽極上肥牛/黑豚肉/手打肉丸/野花盛放及多款火鍋配料打邊爐必有嘅牛肉同豚肉都唔hea🤞🏻極上牛肉唔係普通肥牛黎架💁🏻♀️豚肉都好好味,高質👍🏻魚腐、水餃🥟、魚皮餃、蟹肉釀油炸鬼...呢d小菜一d都唔hea!!!🍽甜品🍮甜品嘅芝士蛋糕好滑好幼細,唔會漏😍今餐真係好滿足😊由頭有驚喜到最尾!食物質素好高🆙🆙🆙份量超多!真
🍽餐前小食(可追加)
由佢嘅前菜出現松露蝦多士就已經覺得唔野少🤩
雲耳嘅汁都好特別,酸酸地全部都好開胃😗
🍽尚盛刺身
🍽麻辣雞煲(可追加)—[沙薑雞]
🍽自選火鍋湯底—[蕃茄美人鍋]
🍽環球海鮮船
除左蟹,所有海鮮都可以追加💪🏻太幸福了吧😙
🍽極上肥牛/黑豚肉/手打肉丸/野花盛放及多款火鍋配料
🍽甜品🍮
甜品嘅芝士蛋糕好滑好幼細,唔會漏😍
今餐真係好滿足😊由頭有驚喜到最尾!食物質素好高🆙🆙🆙份量超多!真心真係物超所值🈵當最後飽飽地嘅時候...唔好放棄唔食個麵,因為佢係淮山麵!索哂充滿海鮮味嘅🖊(伏筆)蕃茄湯🍅🍅🍜🍜🍜🍜認真一流🤤加上呢度服務好好,會詳細介紹成個set有咩,其實香港人食野就係想開心同享受💁🏻♀️3舊水抵到爆💥我好感受到《初心》嘅初💜