2023-07-15
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【將軍澳自助流水店|日式惹味撈手打烏冬🍥】哩間餐廳好有大學canteen流水作業嘅感覺,你要先諗好食咩,之後大叫話俾廚房聽,等一等就會夾好晒俾你自己拎走~ 你仲可以揀埋想加配嘅炸物同飲料,行到收銀俾完錢再搵位💦.🐨炭燒雞肉太陽蛋拌烏冬 $48推薦度:⭐️⭐️⭐烏冬果然係哩到嘅招牌,煙煙韌韌好有口感無得輸!而配料有雞肉、太陽蛋、粟米加紫菜,好豐富而且好夾唔會搶味~ 但美中不足嘅係嗰個炭燒汁太鹹,搞到最尾嘅烏冬鹹到入唔到口🥦 同埋配菜西蘭花都偏硬.. .🐨吉列炸豬扒+樽裝飲品 當日跟餐+$20推薦度:⭐️⭐️⭐️平時佢炸物同飲品要分開計錢,小編都好少叫😂咁岩佢做緊加$20包飲品同小食,所以順便試埋~ 炸豬扒雖然炸定但都保持到脆口,但可能太薄炸到好乾身無咩肉汁🐷味道就中規中矩唔算好特別~-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----丸亀製麵 (新都城中心)📍地址:將軍澳欣景路8號新都城中心二期高層地下UG051E號舖🐨推薦度:😋😋😋/5💰人均價格:$50-100📸打卡度:💡💡/5🛠️分類:#HTB將軍澳 #HTB日本菜
#HTB美食推介
【將軍澳自助流水店|日式惹味撈手打烏冬🍥】
🐨炭燒雞肉太陽蛋拌烏冬 $48
推薦度:⭐️⭐️⭐
🐨吉列炸豬扒+樽裝飲品 當日跟餐+$20
推薦度:⭐️⭐️⭐️
丸亀製麵 (新都城中心)
🐨推薦度:😋😋😋/5
💰人均價格:$50-100