2024-09-30 285 瀏覽
Bristo la Baie 今次我去咗一間將軍澳嘅西餐廳,聽人講佢哋嘅牛扒同三黃雞薏米飯好出色,於是就迫不及待想試下。首先講講牛扒。佢哋嘅牛扒係用上等嘅肉質,煎得恰到好處,外脆內嫩。上面撒咗少少海鹽,真係好有味!咬落去,肉汁四溢,完全冇咩腥味,食落去非常過癮。我試咗黑椒醬,味道香濃,配合牛扒真係絕配。再講下三黃雞薏米飯。呢碗飯就有啲特別,唔單止有雞肉,仲有薏米,食落去唔油膩,反而覺得清新。雞肉切得厚厚塊,肉質鮮嫩,啖啖都有雞味。薏米煮得剛剛好,口感軟滑,仲有助消暑,真係一個好選擇!飯粒鬆軟,吸收咗雞湯嘅精華,食完都唔會覺得重。呢間餐廳嘅牛扒同三黃雞薏米飯都值得一試,無論係肉食愛好者定係想食健康嘅人,都會覺得滿意。如果你想搵一個地方,享受美味又唔會太油膩嘅餐點,呢度絕對係個好選擇!下次再去我一定會試下其他菜式。價錢:$ 500分數:9/10地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下Go2號舖#美食 #hkfoodie #hkfood #food #美食推薦 #美食推介 #香港美食 #hkig

Bristo la Baie

價錢:$ 500