近期我多咗喺將軍澳出沒,最主要係接大佬收工然後同佢食個飯🤫🤩唔講唔覺將軍澳其實都幾多好嘢食,就好似我今次去呢一間西餐廳咁,佢分咗室外同室內坐,兩邊都有唔同格調😙但因為嗰日我怕熱,咁所以我就坐咗入面呀😊🔻阿瑪菲蟹肉龍蝦汁燴飯 $188呢個係炸軟殼蟹既risotto,個人覺得佢個飯呢就係偏硬少少,口感比較強😙食起上嚟都好有咬口,佢個汁都控制得啱啱好唔會話太鹹,佢個軟殼蟹係我都幾欣賞嘅其中一點,出面食嘅好多軟殼蟹🦀都鹹到痴線,佢呢一個軟殼蟹係醃製得啱啱好,同埋佢呢個軟殼蟹係勁有肉地,唔會話細細隻,幾有份量👍👍🔻脆炸海鮮雜錦 $148呢個炸海鮮什錦,佢有配埋類似千島醬畀你點,不過個人覺得就咁食都已經好夠味,我就冇再點醬🤫🔻風乾火腿火箭菜pizza $148 呢個pizza都幾多料,入面有風乾火腿、火箭菜、車厘茄、 莫札拉芝士,分量都幾多,但係個人嚟講,覺得佢個pizza鹹左dd, 本身parma ham都已經有一定嘅鹹味,但係佢嗰個番茄醬都落得比較多,覺得番茄醬減半會better🍅同埋相對會食得健康少少😅🤫🔻水牛芝士番茄沙律 $178 中間嗰粒白色圓波波真係好鬼得意,勁似日本溫泉蛋嗰種感覺,有

🔻阿瑪菲蟹肉龍蝦汁燴飯 $188

🔻脆炸海鮮雜錦 $148

🔻風乾火腿火箭菜pizza $148

🔻水牛芝士番茄沙律 $178
中間嗰粒白色圓波波真係好鬼得意,勁似日本溫泉蛋嗰種感覺,有種一篤就爆嘅感覺🤫😄咁中間其實係水牛芝士,佢suppose你係食嗰啲蕃茄嘅時候都會點下個芝士,其實水牛芝士本身淨咁空口食嘅話都唔係話好鹹,佢係要食勁多跟住先叫做有少少芝士味,hahaaa 呢個我就真係唔係好識欣賞啦🤫但係作為開胃前菜都ok嘅