2024-09-01
🌊將南海岸必去正宗黎巴嫩菜🇱🇧-又去探朋友 所以嚟到將軍澳 海濱長廊嗰面出名好多特色菜式 今次㨂咗呢間正宗黎巴嫩菜🤩 夜晚氣氛好好 座得舒服 啱晒一面嘆美食一面嘆180度無敵大海景😛 -🧆Classic Hummus 經典鷹嘴豆蓉 $88中東特色菜一定唔少得Hummus 呢間餐廳嘅Hummus好滑順好綿密 仲帶有香料味 加埋餐廳特選嘅優質黎巴嫩橄欖油 味道層次豐富😘 配上脆脆同Pita包一齊食 係開胃前菜嘅最佳選擇🥙-🐄Beef Kabeh 牛肉串燒 $198牛肉燒得好香口 外面有少少焦 入面肉味好濃郁 加上特製乳酪醬汁 酸酸甜甜咁 好惹味😋 份量有兩大串 仲配上好多雜菜同薄餅 正呀🍖-🐥Chicken Fatteh 香滑雞乳酪拌飯 $168另外我地仲叫咗個乳酪拌飯 口感非常豐富 飯入面有好多件雞肉 同埋脆脆 加上酸酸甜甜嘅乳酪醬 層次感十足😛 米飯口感有啲似燉飯 幾濕潤😎-🍮Rice Pudding 米布甸 $98最後嘅甜品我地㨂咗rice pudding😛 米布甸粒粒口感加上甜奶 好似食緊甜品糯米飯😙 加上肉桂粉 香噴噴😋-📍Maison Beirut (將軍澳)將軍澳唐賢街29號
🧆Classic Hummus 經典鷹嘴豆蓉 $88
🐄Beef Kabeh 牛肉串燒 $198
🐥Chicken Fatteh 香滑雞乳酪拌飯 $168
🍮Rice Pudding 米布甸 $98
📍Maison Beirut (將軍澳)
將軍澳唐賢街29號藍塘傲格林威治村地下10號舖