2020-04-04 5772 瀏覽
西餐好多時都用咗好多醬汁去調味,令到原先既食材都變咗唔同既味道。不過嚟到呢間餐廳就完全唔同!佢哋每款菜式都可以食得到食材既原汁原味,唔會畀調味掩蓋咗真實既味道,唔錯!今次一行3人,可以樣樣都試吓,先嚟一個香茅白酒煮鮮蜆,蜆肉好厚身鮮甜,肉質實在,唔係白蜆咁虛蕪,所以特登問吓店員係乜嘢品種,佢話呢隻叫灰蜆,umm........好少見噃~~至少自己去街市買唔到~~湯頭非常清新,蜆肉火喉啱啱好,唔會過熟,保持到爽口感!然後叫咗另一道燒風味海鮮盤 ,$158有齊波士頓龍蝦、青口、蜆、墨魚串、黃金螺,擺碟好精緻,燒得好香口,加埋醬汁好惹味呀~主菜方面,點咗澳洲草飼肉眼扒8安士配燒汁,又係$158,呢個價錢抵過去茶記,平過去花園,質素同酒店相若,份量亦畀到足,味道仲好有牛味,我真係諗唔到有乜理由唔揀佢、仲要去茶記花園呢啲低端選~~~另外揀咗個烤雞肉牛肝菌扁意粉,牛肝菌既菇香好清新,意粉煙靭有口感,雞扒嫩滑唔會有雪味,ok喎~最後叫咗個Tiramisu,我自己就會偏受重酒味,但呢款唔係,不過就好啱同行既細路仔食,仲嫌我食咗一啖分薄咗佢添~今次揀咗夜晚去食,咁工業區都預咗少人,所以都食得好安心,入場
湯頭非常清新,蜆肉火喉啱啱好,唔會過熟,保持到爽口感!

今次揀咗夜晚去食,咁工業區都預咗少人,所以都食得好安心,入場時亦會先消毒,亦見到店員無嘢做時就會到處用消毒酒精抹乾淨,所以成餐飯都食得好安心~~
2020-03-25