2024-08-08
🫶每次想食台灣菜就好自然地想起這間戀上台式料理🤤因為他有很多不同款的美食,例如:有燒肉,有烤魚,魯肉飯,多款刀削麵或陽春款,飲品,甜品等✨️現在就讓我介紹一下今天晚上,我們吃了什麼美食吧😆🫶1️⃣燒肉方面點選: 牛肉拼盤(包括: 牛小排,牛胸腹,牛肩胛,薄切牛舌) $288😍這盤燒肉真是非常高性價比,賣相用四宮格設計更吸引我們手機先食的習慣又黎。而且,他們的肉類非常新鮮,很易燒,食落去仲好淋又有油份👏最重要個爐唔會容易就痴底,真是要讚一讚👍我們兩個人吃一盆已經足夠,十分肉類又大塊又厚身,份量又大呢💕2️⃣台式蚵仔刀削麵 $68😍嘩🤤非常大粒的蚵仔再配上香濃湯底又爽口的刀削麵,真係好食🤭最重要蚵仔鮮味十足,好有咬口呢3️⃣黃金花膠雞湯麵 $78😋這個竟然用爐上真是有點驚喜🤤雞肉已經煮到好滑和好淋👏花膠又多又爽口🤭刀削麵已經被香濃的雞汁湯底吸收哂,完全入哂味🤤👏4️⃣千層三星蔥拉餅 $48😍非常大塊,真是非常大塊的蔥拉餅,真是很用心製作,熱辣辣上枱時食落非常鬆軟💪5️⃣燒雞泡魚乾 $68🤭我個人真是很喜歡吃雞泡魚乾,每一塊都燒得好淋🥰現時餐廳採用QR Code 自助落單系統,真是非常方便。餐廳人氣也比較多,建議
✨️現在就讓我介紹一下今天晚上,我們吃了什麼美食吧😆🫶
2️⃣台式蚵仔刀削麵 $68
3️⃣黃金花膠雞湯麵 $78
4️⃣千層三星蔥拉餅 $48
5️⃣燒雞泡魚乾 $68
🤭我個人真是很喜歡吃雞泡魚乾,每一塊都燒得好淋
🥰現時餐廳採用QR Code 自助落單系統,真是非常方便。餐廳人氣也比較多,建議大家黎食之起記得訂位😍咁就一定有得食架,大家睇完今次我分享美食係咪好吸引?冇推介錯啦!黎試下啦💪😋真係好食呢💕✨👍
📍戀上台式料理 (將軍澳)
📍將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G26號舖
💰平均每位大約消費:150-250