2024-02-17
見到Openrice有呢個情人節套餐:浪漫歐陸Fusion M7和牛海鮮晚餐,價錢以情人節嚟講又唔算太貴,$888未包加一,仲有和牛食,於是就一於試吓佢。餐廳位置都算隱蔽,如果唔熟將軍澳都可能要搵一輪,餐廳位置於將軍澳南既海濱附近。餐廳環境佈置舒適,仲有適合打卡既鞦韆藤椅。食物水準都好高,裝修亦都好靚,有好多影相位。💜頭盤:阿根廷紅蝦芒果米紙配番茄莎莎醬(🌕🌕🌕🌗/5)食得出紅蝦係新鮮,彈牙沒有霉,米紙入面除咗芒果,仲有牛油果,三者互相配合,再配合埋蕃茄莎莎醬,令味道更加豐富,整體好夾。💜主菜(選2):龍蝦(半隻)黃姜南瓜義大利飯(🌕🌕🌕🌕🌕/5)意大利飯擺盤精緻,龍蝦非常新鮮,配合少少三文魚子,咸淡適中。黃姜南瓜義大利飯恰到好處,不會太硬太軟,南瓜既甜味令到成個意大利飯味道昇華左。💜主菜:澳洲M7和牛板腱•金不換青醬(🌕🌕🌕🌕🌕/5)和牛預定三成熟,有一個炭爐俾你自己燒,鍾意幾多成隨你喜歡,喜歡自主度高🫶。和牛不愧為和牛,肉質鮮嫩,完全冇筋,牛味十足。本身和牛已經有基本調味,所以可以完全唔使沾青醬,最好就原汁原味。💜甜品:甜品拼盤(🌕🌕🌕🌕🌕/5)最尾甜品拼盤都令我覺得驚艷,拼盤有芒
食物水準都好高,裝修亦都好靚,有好多影相位。
💜頭盤:阿根廷紅蝦芒果米紙配番茄莎莎醬
(🌕🌕🌕🌗/5)
💜主菜(選2):龍蝦(半隻)黃姜南瓜義大利飯
(🌕🌕🌕🌕🌕/5)
💜主菜:澳洲M7和牛板腱•金不換青醬
(🌕🌕🌕🌕🌕/5)
💜甜品:甜品拼盤(🌕🌕🌕🌕🌕/5)
最尾甜品拼盤都令我覺得驚艷,拼盤有芒果糯米飯、士多啤梨蛋糕、青檸雪葩。每道甜品都好食,並不會太甜,其中芒果糯米飯最出色,糯米飯煙煙韌韌,配合香甜芒果,能夠為這一餐情人節晚餐作完美嘅總結。
🍴整體評價:
✅CP價高
✅店員會時時留意客人需要,態度親切
✅因情人節緣故,即時送即影即有
✅套餐仲送兩杯冇酒精Welcome drink
✅適合情侶👩❤️👨閨蜜👯♀️小團體👨👩👧👦
❌出菜有啲慢,飲完湯,等左d時間未上主菜
❌洗手間冇得洗手,但冇通知待修
💰人均消費:$520