將軍澳海旁法式餐廳😍裝修好靚,座位都算闊落,有種浪漫的氛圍😍 有時候放工會想好好慰勞下自己,chill下😃其實坐戶外更chill😆 香煎三黃雞味道唔錯,又唔會整到好咸好油,雞味濃郁,仲配左薏米飯,同埋烤過嘅羽衣甘藍,成道菜食落都唔會覺得油膩😝 我地叫個陣冇留意三黃雞係有薏米飯,又叫左個雜菌燴薏米飯🤣 不過薏米飯口感彈牙,比起一般成日食嘅意大利飯更有咬口同fresh,同埋配上好多菇,味道濃郁又creamy, 所以都唔介意食多碟😝 另外個烤甘荀羽衣甘藍配蜂蜜牛油醬都好特別,個人平日冇特別中意食甘荀,但覺得依個幾好食,烤過之後特別甜,有d似食緊蕃薯咁😝𝓜𝓪𝓲𝓷 🥘🌟1️⃣𝙎𝙚𝙖𝙧𝙚𝙙 「𝙏𝙝𝙧𝙚𝙚 𝙔𝙚𝙡𝙡𝙤𝙬」 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 🐔 香煎三黃雞🌟2️⃣𝙁𝙤𝙧𝙚𝙨𝙩 𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝘽𝙖𝙧𝙡𝙚𝙮 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 🍄雜菌燴薏米飯𝓢𝓲𝓭𝓮 𝓓𝓲𝓼𝓱 🌟3️⃣𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝘽𝙖𝙗𝙮 𝘾𝙖𝙧𝙧𝙤𝙩 & 𝙆𝙖𝙡𝙚 🍯🧈🥕🥬烤甘荀羽衣甘藍、蜂蜜牛油醬4️⃣𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨🍟薯條𝓜𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵 🍹5️⃣𝙀𝙡𝙙𝙚𝙧𝙛𝙡𝙤𝙬𝙚𝙧 𝘼𝙥𝙥𝙡𝙚🍎 ᴀᴘᴘʟᴇ & ᴄɪɴɴᴀᴍᴏɴ ᴛᴇᴀ | ᴀᴘᴘʟᴇ ᴊᴜɪᴄᴇ | ᴇʟᴅᴇʀꜰʟ

𝓜𝓪𝓲𝓷 🥘

𝓢𝓲𝓭𝓮 𝓓𝓲𝓼𝓱

4️⃣𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨🍟
薯條

𝓜𝓸𝓬𝓴𝓽𝓪𝓲𝓵 🍹
5️⃣𝙀𝙡𝙙𝙚𝙧𝙛𝙡𝙤𝙬𝙚𝙧 𝘼𝙥𝙥𝙡𝙚🍎
ᴀᴘᴘʟᴇ & ᴄɪɴɴᴀᴍᴏɴ ᴛᴇᴀ | ᴀᴘᴘʟᴇ ᴊᴜɪᴄᴇ | ᴇʟᴅᴇʀꜰʟᴏᴡᴇʀ ꜱʏʀᴜᴘ| ꜱᴏᴅᴀ ᴡᴀᴛᴇʀ

6️⃣𝙂𝙪𝙖𝙫𝙖 𝙍𝙚𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝𝙚𝙧
ɢᴜᴀᴠᴀ & ᴀᴘᴘʟᴇ ᴊᴜɪᴄᴇ | ꜱᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ ᴘᴜʀéᴇ | ꜱᴏᴅᴀ ᴡᴀᴛᴇʀ