2021-12-22
今日冬至早收工,所以跟朋友黎左將軍澳呢間西餐廳早點食飯,裝修很modern,店員安排左卡位比我地,點左一個午餐set及甜品。煙三文魚蟹籽南瓜意大利飯餐湯$78可另加精選蛋糕$19: 煙三文魚肉質鮮味,蟹籽脆卜卜,碗上有2片脆口的南瓜天婦羅,用上南瓜汁伴飯,飯質粒粒分明帶有濕潤,粒粒飯包滿南瓜汁十分香又不太鹹,還有個南瓜餐湯,是用南瓜和鮮茄攪拌而成,上面再加上忌廉,味道十分可口。可加$19有件精選蛋糕,可以在雪櫃內選擇,本人選擇左一件朱古力芝士cake, 充滿聖誕氣氛裝飾,朱古力內帶有芝士香味,都好好味,如果飯後喜歡食件甜品,這個真不錯的選擇。朱古力麻薯窩夫$68: 這個我最為喜歡,窩夫很厚身內有麻薯餡,有好多地方可能慳麵粉做得比較薄,而這裡請放心,非常豐厚一定滿足,食落口煙煙韌韌又軟軟綿綿,加上有幾片黑朱古力脆脆片和脆口杏仁片,仲有1個朱古力雪糕球,窩夫暖暖而朱古力雪糕凍冰冷,夾得非常好,有口感仲有層次感,我最愛啦~奇異果乳酪酸梳打$15: 帶有鮮奇異果汁味,乳酪酸酸地,飲落口感覺清甜酸酸非常適合配埋蛋糕一齊食!+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下
今日冬至早收工,所以跟朋友黎左將軍澳呢間西餐廳早點食飯,裝修很modern,店員安排左卡位比我地,點左一個午餐set及 甜品。
+++++++++++++++