本身plan好同閨蜜兩個去淺水灣游水🏖️,點知出面橫風橫雨,最後轉咗去Cafe食野打卡👯‍♀️【5%cafe】唔止得食咁簡單,仲係一間board game cafe,呢度有超過50款精選board game桌上遊戲免費任玩:簡單易上手嘅遊戲(5秒定律、生命之旅、妙語說書人、機密代號),食腦嘅智力遊戲(香料之路、Splendor)應有盡有,閒日仲要無限時,玩幾耐都得;又有霓虹燈裝飾/公仔打卡,食得影得又玩得🤍枱同沙發夠大張、四圍都好闊落、空間感大、私隱度又高、坐得好舒服,啱晒同班fd邊食邊玩打發時間🃏🎲叫咗2個Set Menu(包1杯$38以下飲品)🍤🍝日式天婦羅蝦卡邦尼煙肉意粉卡邦尼醬好濃郁,平時食天婦羅點天婦羅汁或者沙律醬,今次可以特別少少點卡邦尼醬,滋味得來唔會覺得滯;意粉creamy份量亦好大方,食完飽到想訓返1/2個鐘,張梳化實在太舒服🤣🤣🍔🍟5%黑松露手打牛肉芝士漢堡配薯條招牌漢堡👍🏼黑松露醬香濃,漢堡大塊肉厚而且肉嫩幾Juicy,薯條炸得好脆口🍹荔枝紅茶第一下飲落去係荔枝味,然後慢慢感覺到有陣花香味係口中散發出來,層次幾豐富,唔係個種得個甜、用濃縮糖漿溝水個d🍸Pure Col

叫咗2個Set Menu(包1杯$38以下飲品)
🍤🍝日式天婦羅蝦卡邦尼煙肉意粉

🍔🍟5%黑松露手打牛肉芝士漢堡配薯條

🍹荔枝紅茶

🍸Pure Colada
無酒精嘅pure colada以椰汁同菠蘿汁調製而成,並加入玉桂粉、雲呢拿糖漿同煉奶,面層係雪白泡沫,飲落微酸幾開胃解渴

📍5% Cafe (旺角)
旺角彌敦道577號高氏大樓2樓BC號舖
2022-09-28