2016-08-15 220 瀏覽
小精靈的時代為無聊休假帶來一點點色彩捉到去大圍 肚餓了 就在附近尋找一下餐廳遠遠就被藍調所吸引住 遠觀不如走上前近戰一下!!帶點歐陸色彩的舖面 乾淨脷落內部環境 光線偏暗 感覺比較放鬆而且寧靜menu 配搭及食物都有心思編配過one piece corner 可惜我不是粉絲以燒汁先處理牛柳粒 有嚼勁之如無成口渣 嫩而入味 牛味十足 三色椒令到整體顏色及賣相提昇不少 主角其實係意大利飯 煮得用心唔會食到好似生米咁 但又未去到完全熟透 有咬口又不失粒粒分明 白汁配合下夠晒creamy香口!!熱香餅 熱辣辣上枱不失霸氣既整體賣相 舖滿整塊木板 令人有一種full既感覺鮮紅茄多汁新鮮 不酸反甜 用料有qc薯條粗身夠熱 即炸外脆內軟 好味!紐倫堡腸 長度比一般既份量大 肉質爽口彈牙 香草味重 有回香 腸皮唔會太厚 岩岩好熱香餅 質感細密 厚身之如又唔會太老身 蛋香處處 配合楓糖醬食一流 如果鐘意果醬可以試埋佢個士多啤梨jam 都不錯香滑不俗既咖啡 滴漏下的清純 比較淡口 加少許忌廉就已經順滑不嗆喉兩個人 環境食物加放假 滿足
小精靈的時代為無聊休假帶來一點點色彩

捉到去大圍 肚餓了 就在附近尋找一下餐廳

遠遠就被藍調所吸引住

遠觀不如走上前近戰一下!!
帶點歐陸色彩的舖面 乾淨脷落

以燒汁先處理牛柳粒 有嚼勁之如無成口渣 嫩而入味 牛味十足

三色椒令到整體顏色及賣相提昇不少

紐倫堡腸熱香餅早餐

鮮紅茄多汁新鮮 不酸反甜 用料有qc

薯條粗身夠熱 即炸外脆內軟 好味!

熱香餅 質感細密 厚身之如又唔會太老身

兩個人 環境食物加放假 滿足