2020-02-24
係沙田搵食唔一定去新城市,馬鐵石門站周圍都有好多好野食!😊😊😊為左出去抖下氣,今晚就尋尋覓覓搵到呢間兄弟工房,座落係京瑞廣場第一期出面,店鋪面積唔大但好骨子,裝潢頗有心思。😍好有溫馨café feel一開始我地叫個starter巴馬風乾火腿配蜜瓜,總共有8件好足料好大件,出面既starter一定無咁好!蜜瓜好甜好新鮮,好大舊😍火腿唔太鹹易入口,yummy!😆😆然後我地叫左兩set dinner,佢先俾蕃茄湯我地飲,以為係普通蕃茄湯,其實係蕃茄蓉,每啖都有好濃既茄肉!😳😳第一個set係燒大蝦墨汁意大利粉,意粉整墨汁唔太濃剛剛好,大蝦都好鮮甜!🤗🤗另一個係美式BBQ醬烤豬肋骨配薯條,黎到真係嘩一聲,好大碟,豬肋骨肉好嫩滑,最正係個BBQ汁配合得好好,薯條又脆,一邊食一邊讚不絕口!🤤🤤2個餐都有杯野飲,我地叫左杯熱檸茶同iced orange tea,檸茶茶味濃,而杯「橙茶」又好有創意,好fresh❤️❤️最後再食多個甜品法式焦糖燉蛋,香脆既糖衣,蛋又軟又滑,好彩食埋先走!🤤🤤