2020-03-31 315 瀏覽
想切開個餡料畀大家睇下,但係影得唔好。雖然買外賣返屋企都仲好食嘅,所以好想同大家share下。攞到返去仲暖暖地,堂食應該更正啊!! 🤫 BTW 原本Menu係無雙拼嘅選擇,不過想試多款所以問下,職員話下面呢兩款餃子可以選擇拼其他款點。--🥢 墨魚荸薺 拼京蔥羊肉 餃子 HK$55 (10隻)餃子大大粒,而且餡料好足,餃子皮較厚啲啲。如果無食錯,醬料有豆瓣醬同陳醋。個人原本都喜歡醋,配陳醋更有風味。.🖤 墨魚荸薺餃子墨汁黑色皮,顏色上幾特別, 而中間係墨魚肉加上馬蹄嘅餡, 墨魚煙煙靭靭,馬蹄又爽口,所以呢款餃子特別有咬口。.🤎 京蔥羊肉餃子第一下咬落去嘅時候,仲未有羊肉嘅味道,咬咬下羊肉嘅騷味開始出,但唔係好騷個種,係香嘅羊味,唔識形容,食過羊肉嘅就會明白嗰種感覺。

墨魚荸薺餃子

🥢 墨魚荸薺 拼京蔥羊肉 餃子 HK$55 (10隻)
🖤 墨魚荸薺餃子
🤎 京蔥羊肉餃子