2023-04-23
大角嘴嘅韓國菜真係唔少,今日外賣咗韓式炸雞返屋企食,路程約25分鐘,返到屋企d炸雞仲熱👍🏻依間小店嘅舖面唔算好大,有3-4張枱~食物種類都幾多,除咗炸雞、飯卷同韓式小食外,仲有拌飯、炒粉絲同日式咖喱飯🍛今次叫咗:韓式炸雞二人餐$88炸雞配韓式蜂蜜芥末醬炸雞有7件咁多~有雞翅、雞鎚同雞胸肉,雞肉好嫩好多汁醃料都醃得好入味,外層嘅面衣香脆得嚟唔會好油~醬汁方面有好多款,除咗比較大路嘅甜辣醬、蒜味醬、辣雞醬,仲有蔥雞醬、泰式辣醬同蜂蜜芥末醬~今次試咗個蜂蜜芥末醬,芥末味唔會好搶,甜甜地幾好味😋小食-拌大豆芽夠爽口,加上調味醬汁,味道更加豐富~特別係陣麻油味好香韓式飯卷(原味)$39韓式飯卷嘅材料有蟹柳、青瓜、醃蘿蔔、魚乾仔、煎蛋、紅蘿蔔,外層嘅紫菜上面仲有麻油同芝麻,好香口~飯卷好飽滿,食完好有滿足感服務方面,員工嘅服務態度唔錯,好細心咁介紹各款食物,感覺親切~總括嚟講,依間小店嘅CP值都幾高!值得一試~
今次叫咗:
韓式炸雞二人餐$88
炸雞配韓式蜂蜜芥末醬
韓式飯卷(原味)$39
總括嚟講,依間小店嘅CP值都幾高!值得一試~