2018-06-19 99 瀏覽
今日係太子行完街好肚餓呀,就去左呢度覓食,呢條食街真係咩都有得食,我哋就揀咗呢間文青風嘅cafe,環境好舒服,牆上嘅小擺設好似即刻離開咗繁忙嘅太子咁,哈哈因為我哋太肚餓啦,好快就叫到一台都係。呢度點餐係要到櫃枱先落單,然後店員就會將食物送到。我叫咗壺peach tea, 淡淡的桃味,飲落好舒服~煙肉碎牛油果蜜桃粟米沙律 蜜桃嘅甜配搭著秘制嘅沙律醬汁,好開胃!上面有紅色嘅煙肉碎,再加上新鮮沙律菜,番茄,一啲都唔吝嗇嘅半個牛油果,蜜桃,成個碟嘅賣相都好靚。經典大早餐 真係好經典嘅,有芝士焗大蘑菇,煙肉,司華力腸,德國腸,茄汁豆,太陽蛋,沙律,同埋包,超級豐富又夠飽。首先要讚一讚個包,因為佢唔似出面食嘅all day breakfast嘅方包,搽上牛油,脆脆地,都好好味架!另外大菇又大又多汁,好正呀!卡邦尼意粉  好creamy, 適當份量嘅蘑菇同煙肉,香濃嘅白汁,再加上啱啱提到好好食嘅麵包,好滿足!煙三文魚牛油果牛角包  我的兩個最愛,煙三文魚加牛油果,果然係不敗嘅組合啊~ 又係足足有半個大牛油果,厚厚嘅煙三文魚配合鬆脆嘅牛角包,正呀~ 最鐘意係側邊有啲沙律可以夾埋落個包度,中和返煙三文魚

我叫咗壺peach tea, 淡淡的桃味,飲落好舒服~

煙三文魚牛油果牛角包  我的兩個最愛,煙三文魚加牛油果,果然係不敗嘅組合啊~ 又係足足有半個大牛油果,厚厚嘅煙三文魚配合鬆脆嘅牛角包,正呀~ 最鐘意係側邊有啲沙律可以夾埋落個包度,中和返煙三文魚嘅鹹味,味道剛好,好好味~

黑松露野菌意粉 亦都係好creamy, 略嫌黑松露味唔夠濃,如果再濃啲就perfect啦!
2018-06-08