2019-04-20 59 瀏覽
話說小弟4月17生日, 之前想試蒸汽鍋好耐, 不過自己又唔熟...感覺價錢又貴不過經朋友介紹之下, 發現了一間抵食又好服務既蒸汽鍋 - 華苑酒家!餐廳位於元朗, 朗屏站附近, 好易搵到。入到酒樓, 係傳統既酒樓。地下係接待處, 1F 食小炒, 2F就是火鍋專區。個人認為呢個分樓層服務不同對象既手法幾好。點解咁講? 因為蒸汽鍋好多時候都需要店鋪職員協助, 例如你唔知道要蒸幾耐. 店員會好好服務咁同你講解,同俾意見。如果小炒同蒸鍋係同一層, 職員未必能夠提供貼心既火鍋服務。因為可能佢地要分散左有經驗既職員。價錢真係唔貴, 268任食任飲。聽部長講, 海鮮都是老闆每朝早上親自去大橋街市挑選。今次我同女朋友揀左瑤柱准山粥。海鮮方面就選擇了鮑魚,貴妃蚌, 大元貝, 蝗子皇。另外, 如果食蒸汽鍋, 我地就除左可以食一般火鍋食到既食材之外, 仲可以食到其他質素更好既食材。例如和牛粒, 手打蝦丸。真係好好食, 我叫左2次。另外其他食材, 我會推薦雞件, 粟米,雜菜籃。一樣用蒸汽鍋既煮法。 原來蔬菜蒸出黎既味道係特別鮮甜。真心推介, 因為除左食材好, 價錢相宜之外, 部長既服務真係超出我地預期!!所以我

餐廳位於元朗, 朗屏站附近, 好易搵到。
個人認為呢個分樓層服務不同對象既手法幾好。

今次我同女朋友揀左瑤柱准山粥。
海鮮方面就選擇了鮑魚,貴妃蚌, 大元貝, 蝗子皇。
例如和牛粒, 手打蝦丸。真係好好食, 我叫左2次。
另外其他食材, 我會推薦雞件, 粟米,雜菜籃。
一樣用蒸汽鍋既煮法。 原來蔬菜蒸出黎既味道係特別鮮甜。

所以我一定會再回來。
2019-04-17