2017-03-16 163 瀏覽
難得可以去食西餐,係觀塘揀咗一間好有格調嘅餐廳,果然冇令我失望喎!前菜有吞拿魚他他,吞拿魚十分之鮮味,輕輕一啖已經食晒嚕!餐湯方面亦都有驚喜,蘑菇湯加上黑松露油,令到成碗湯更香,而且蘑菇湯煮得岩岩好,飲落好唔錯除咗有吞拿魚他他之外,仲有沙律作為前菜,沙律除咗有蔬菜之外仲有生果,加上少少沙律醋,令到成個沙律好香好吸引,食完之後都覺得十分之開胃!除咗沙律之外,仲有一個鮮蝦杯,除咗有一隻十分之鮮甜嘅大蝦係入面之外,仲有少少沙律菜加上千島醬,又係另一個開胃之作!主菜方面叫咗牛扒,牛扒五成熟煎得啱啱好!一切開肉汁流晒出嚟,而且牛扒汁味道十分之香濃,用嚟點薯條就啱啱好,茄汁都可以慳返而朋友食呢一個魚,亦都有驚喜喎!魚皮煎得十分之香,食落一啲油膩感都冇。除此之外魚肉香滑,旁邊嘅南瓜蓉亦都同佢好夾。
前菜有吞拿魚他他,吞拿魚十分之鮮味,輕輕一啖已經食晒嚕!