2020-04-26 255 瀏覽
係旺角行街行到攰,想揾個地方坐低抖下同朋友傾下計👯‍♀️朋友推薦咗呢間cafe,話評價唔錯,而且係黃店💛無問題!即刻試一試😆一入到店就見到蛋糕櫃,即刻流哂口水🤤因為蛋糕選擇多,而且款款都好吸引🤓我同朋友最後揀咗嘅係泰式奶茶戚風雪山☕️另外我仲加配咗一杯雪菊紅棗蜜糖茶☺️戚風蛋糕夠鬆軟~本身帶有淡淡嘅泰式奶茶味,食嘅時候記得點少少奶茶醬同cream,咁就啱啱好啦🤗而且唔會太甜,食落去都唔會有太大嘅罪疚感🐷至於雪菊紅棗蜜糖茶聽個名都夠哂養生😂可以降血脂同補血氣😆飲落去清清哋,有少少甜味,食一啖蛋糕再飲一啖茶,正😚整體感覺都好好,係鬧市之中有一個咁清靜嘅地方可以抖下同朋友傾下計,支持💛

• 泰式奶茶戚風雪山