位於觀塘海傍附近嘅ASK Café環境舒適,採光度十足,令人暫時忘記觀塘嘅繁忙步伐,佢地餐點類型豐富,除左有全日早餐、意粉🍝等,仲有招牌窩夫🧇同打印咖啡,我地叫左2個lunch set已經好飽,好想下次試埋甜品🥰🌟燒牛肉丼(溫泉蛋)配麵豉湯牛肉燒得粉嫩,帶嚼勁但唔會有渣,充滿濃厚肉味! 估唔到食到居酒屋質素嘅牛~麵豉湯都感受到誠意,唔係即開果種‼️🌟明太子蟹肉意粉意粉好creamy掛汁,食到滿滿明太子同蟹肉,尤其蟹肉鮮味十足~意粉軟硬適中,入味之餘唔會覺得膩😍隨餐附送嘅沙律新鮮開胃,南瓜湯都好濃,足料👏值得一讚嘅係打卡咖啡‼️ Lunch set +$12 就有latte,竟然唔洗加錢就可以印自己相落去! 點完咖啡/朱古力再將打印嘅相whatsapp比店員就得架喇~我兩隻貓都印得好似樣,可愛到唔捨得飲!!! 好玩又打卡able🤩當然都好好飲🫶.#觀塘CAFÉ #觀塘 #CAFÉ推介 #CAFÉ關注組 #觀塘美食 #觀塘西餐 #觀塘Fusion菜 #觀塘多國菜 #茶果嶺公園 #觀塘好去處 #hongkongcafe #cafe #kwuntong #hongkongfood #hongkon

🌟燒牛肉丼(溫泉蛋)配麵豉湯

🌟明太子蟹肉意粉

#觀塘CAFÉ #觀塘 #CAFÉ推介 #CAFÉ關注組 #觀塘美食 #觀塘西餐 #觀塘Fusion菜 #觀塘多國菜 #茶果嶺公園 #觀塘好去處 #hongkongcafe #cafe #kwuntong #hongkongfood #hongkongfoodblogger #hongkongfoodreview #Hongkongfoodie #hongkongfoodieblogger #hkfoodie #相機食先 #打卡咖啡 #coffeeprint #印相 #印相咖啡
2024-07-02
午餐