2015-01-20
今日游水日,一落堂三隻馬騮已經講要食嘢!本來想食壽司(永遠唔厭嘅壽司)可惜好多人排隊,轉陣去食旁邊上海菜!唔使等位,即入靠牆六人枱!地方闊落!餐具乾淨企理!好簡單叫五個菜!食物好快就上!嫩雞煨麵:麵完全夾唔起,淥過晒火位,淋到只可以用湯匙食!小棠菜及雞肉碎無味!湯又無味!好像淥完放好耐,索晒湯先比我食咁!差! 乾煸四季豆:乾身入味,唔會好油,配咸肉碎好味!清晒!上海小籠包:一籠四隻,一夾起就穿窿漏晒啲湯,差!一間以小籠包為名嘅餐廳,唔合格!個皮有煙韌感覺,湯汁又多,肉又唔嚡!味道其實唔錯,可惜穿皮!鯊魚骨湯珍菌拉麵:麵餅要剪斷有何原因?麵粗身有咬口,雜菌新鮮煙韌,但個湯唔夠味道,連魚味都無!只是白色水,淨飲都唔夠味!差!紅油抄手:雲吞皮薄餡多,不過好像淥過火,皮一夾起就爛,紅油汁唔算好辣但好嗆喉!會攻到咳!味道一般!食物真係一般,店員服務勤快,其中一個女店員可能見我三隻馬騮,都好好笑容傾下偈!餐廳其實好坐,如果食物正常真係唔介意再來!
嫩雞煨麵:麵完全夾唔起,淥過晒火位,淋到只可以用湯匙食!小棠菜及雞肉碎無味!湯又無味!好像淥完放好耐,索晒湯先比我食咁!差! 乾煸四季豆:乾身入味,唔會好油,配咸肉碎好味!清晒! 上海小籠包:一籠四隻,一夾起就穿窿漏晒啲湯,差!一間以小籠包為名嘅餐廳,唔合格!個皮有煙韌感覺,湯汁又多,肉又唔嚡!味道其實唔錯,可惜穿皮! 鯊魚骨湯珍菌拉麵:麵餅要剪斷有何原因?麵粗身有咬口,雜菌新鮮煙韌,但個湯唔夠味道,連魚味都無!只是白色水,淨飲都唔夠味!差! 紅油抄手:雲吞皮薄餡多,不過好像淥過火,皮一夾起就爛,紅油汁唔算好辣但好嗆喉!會攻到咳!味道一般!
餐廳其實好坐,如果食物正常真係唔介意再來!