2021-04-30 626 瀏覽
陪朋友體檢完都已經天黑,平時下午都遇岩中場休息,今次終於食到喇。話說我哋仲有下一場晚餐,所以只係輕食試試。 一入去職員都有返咁上下年紀,雖然我哋年紀差距好大,卻很親切🥰熱辣辣小籠包熱係好重要,唔熱湯汁會凝固,個頂端塊皮好硬,肉都會軟屬啲。呢度嘅小籠包熱,整體超正 因為太熱,我哋都攤咗陣先食。 皮望落有啲啲厚,食落又OK, 包住滿滿唔肥肉汁,餡料足。必食鍋貼有幾必食? 一擺上枱,我忍唔住講,我仲以為鍋貼係脆卜卜。 當咬一啖,就要打自己咀巴喇。 佢真係脆㗎, 同樣地眼睇皮好厚,食落都厚。但真係脆口,又吹佢唔脹🤣 鍋貼入面有肉汁係加分位。 仲有size係好大隻。因為睇到餐牌有寫最低消費,我哋想食雲吞,但食完8隻肯定唔洗食下餐,唯有叫多碗麵。 咩道理?食麵就唔飽? haha因為麵平啲啲吖嘛。雲吞皮好滑呀!麵條亦好出色,條條粗幼一樣。

話說我哋仲有下一場晚餐,所以只係輕食試試。

熱辣辣小籠包

必食鍋貼
有幾必食? 一擺上枱,我忍唔住講,我仲以為鍋貼係脆卜卜。

• 招牌小籠包