今日嚟咗旺角行陣街,見到呢間「小草十八怪石鍋米線」好吸引,而且又可以DIY自己煮/職員煮,同埋之前新假期好似推薦過,作為米線迷嘅我,冇理由唔會一會佢🤩沙嗲牛牛石碢石鍋米線好正,沙嗲湯底濃郁到不得了,而且配料超豐富,封門牛肉啖啖肉、美國肥牛肥美、紅燒牛肚爽口、牛丸爆汁、金菇、牛柏葉爽脆😋另外仲叫咗個九餸石鍋米線,香辣金湯都好濃,辣辣地好過癮,墨魚頭爽口、雞肉嫩滑、蟹柳索湯惹味、帶子彈牙,啖啖都食得好滋味😚佢近排有個新配料奄仔蟹,望落去好正,愛蟹之人都要叫,頭先見到隔離枱都叫咗,食到黏黏脷,決定下次嚟個陣要叫佢做,肯定會風味炸裂😍除咗食米線仲叫咗串燒,個人勁推薦佢嘅雞軟骨、翠肉瓜,雞軟骨鹹香爽脆;翠肉瓜厚身多汁😆餐廳都好滿座,而且座位闊落,上菜又夠快,食得好開心呀😄

餐廳都好滿座,而且座位闊落,上菜又夠快,食得好開心呀😄
2023-01-26