2023-03-30
酥炸魷魚鬚 $61魷魚鬚炸到酥脆可口,咬落口感彈牙,又唔會太韌😍食落就已經覺得係好經典的口味,🤤係細個果陣成日係吉之島買果隻味🤓呢款就更加新鮮熱辣脆口,好食😋蜆介鯪魚球 $58鯪魚球食落俾我的感覺係好足料😝啖啖都食緊鯪魚肉咁,濃濃的魚味充斥着我成個口,外表炸至金黃,圓滾滾,漲卜卜的👍海蜇熏蹄 $58涼拌海蜇😁,涼拌菜式最適合夏天吃了,酸酸辣辣的涼拌汁配上爽口的海蜇,令我食指大動😊 熏蹄也是皮爽肉嫩,十分開胃貴妃雞粥 $59雞粥是新記最有名的名物,怎可以錯過😉 雞粥粥底綿厚,配上蔥花,雞件,雞件雞味濃郁,而且口感有咬口,不會太淋身😋芽菜炒河 $34聽說這款炒河是他們推薦菜之一🤓,價錢十分實惠,上菜時看到滿滿的一碟,感覺穫氣十足😋 色水十分吸引,令我十分期待泰式青檸冰$25青檸冰,酸酸甜甜,又不會過酸,甜度感覺剛剛好😝 酸酸的口味,飲左一啖就清解晒口腔的油膩感😊元朗新記 (吳松街) (佐敦)佐敦吳松街123號地舖
蜆介鯪魚球 $58
海蜇熏蹄 $58
貴妃雞粥 $59
芽菜炒河 $34
泰式青檸冰$25
元朗新記 (吳松街) (佐敦)
佐敦吳松街123號地舖