2008-11-04 86 瀏覽
阿媽請食飯, 5人叫5味餸沙薑雞: 雞肉好滑, 唔點醬都有d鹹味, 不過阿爸話應該係冰鮮雞, 我都食咗幾件~ 好大隻雞, 5人都食唔哂豉椒蟶子: 好大隻肥美的蟶子, 少少辣都幾惹味, 只見到好少辣椒, 食完其他再食佢就覺得一般, 因為d醬實在太杰, 好似炒唔夠~蒜蓉豆苗: ok, 都幾新鮮, 不過蒜蓉少咗d.....蒸斑頭腩: 好滑, 啖啖肉, 貴咗少少(一碟好似要~$170)椒鹽白飯魚: 我的最愛, 因為中意食炸野, 每次來都係必點!夠脆又大碟(之前去第2度食過, 只有這裡的一半份量) 個人包辦半碟食咗$580( 叫咗d啤酒), 有半隻雞食唔哂要打包, 個個都食到好飽!這店是父母的最愛飯店, 佢地成日都話好食過d大酒樓, 所以我都成日食, 不過我就中意食小菜多d, 感覺較經濟實惠~
阿媽請食飯, 5人叫5味餸

蒜蓉豆苗: ok, 都幾新鮮, 不過蒜蓉少咗d.....

豉椒蟶子, 沙薑雞
蒜蓉豆苗