位置商場嘅小店主打食酸菜魚,同時都有套餐、煲仔飯,有多款選擇而魚片都有4款選擇、湯底有8款揀有辣同唔辣可揀🪄鱸魚片酸菜魚$761️⃣蕃茄濃湯2️⃣酸菜金湯首先就係有唔同嘅湯底可以選擇,之後可以揀魚/墨魚/牛肉等做主菜,再選兩款配菜。我揀咗鱸魚片+豆腐+娃娃菜,湯底唔算好辣,我揀鱸魚片因為比較滑冇乜魚骨,而娃娃菜吸晒啲湯好好食😋另外朋友唔食得辣所以揀咗蕃茄湯一樣好清甜🪄花膠濃湯雞煲花膠雞湯比想像中濃味同清甜,一樣可以配飯/米粉/薯粉,估唔到足料真係有兩個花膠🤣而家嘅份量都好多,我配埋米線食好吸味😎🪄胡椒豬肚雞煲湯頭好濃郁而且真係好足料,有豬肚、雞、娃娃菜、杞子、響鈴、紅棗等大大煲湯真係超抵食,呢個好養生啱晒健康人士😋仲有手工薯粉好煙靭🪄窩蛋免治牛肉煲仔呢款煲仔飯賣相幾特別,以藤蘿載住煲仔整個感覺幾特別,煲仔飯散發飯焦焦香味,窩蛋配飯一流,加少少煲仔飯豉油仲有焦香粒粒米飯🍚軟硬適中🚩魚你相聚 (富景商場) (柴灣)柴灣小西灣道18號富景商場地下49-50號舖#addifoodie #addifoodie小西灣#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #

🪄鱸魚片酸菜魚$76
1️⃣蕃茄濃湯
2️⃣酸菜金湯

🪄花膠濃湯雞煲

🪄胡椒豬肚雞煲

🪄窩蛋免治牛肉煲仔

🚩魚你相聚 (富景商場) (柴灣)
柴灣小西灣道18號富景商場地下49-50號舖

#addifoodie #addifoodie小西灣
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #香港探店 #酸菜魚 #魚你相聚 #花膠雞煲
2024-02-23