2019-12-31
星期日同朋友特登約係小西灣,試下呢間既黃又聽聞係好食嘅西餐小店。平日行過都見外面長期有條人龍,所以12點正就到餐廳睇下可唔可以趁佢剛營業有得即時入座,可惜已全滿😂 最後等左半個鐘。雖然店很小,只有十幾個位,但都坐得唔算好迫。我同朋友都各自加咗餐湯同野飲。佢哋上菜速度都幾快,可能因為外面有太多人等位吧😂 今日餐湯係甘荀忌廉湯,甘荀味夠特出,幾好飲,不過我更喜歡佢個麵包,香草味剛剛好🤤 如果個麵包係乾身啲嘅就完美了我嗌左南瓜蟹肉意大利飯,份量都唔細,我比較細食所以都食唔晒。佢啲食材都無hea客人,佢上面嘅芝士好啱我口味,蟹肉都唔少亦真係有蟹味😂 成個意大利飯都煮到夠入味亦唔會覺得膩,再加上價錢相宜,整體係真係性價比高!我朋友嗌左吉列豬扒蛋包飯拼白菌忌廉汁,忌廉汁唔會俾人膩嘅感覺,吉列豬扒都炸得幾好,但略嫌啲飯太硬。總括而言,呢間小店係小西灣來講絕對係高質。雖然預咗一定要排隊,但都值得再光顧👍🏻