早就聽講呢度有間超好食嘅茶餐廳,主打唔同款式嘅早餐都好出色,今次一於走過嚟試吓,果然聞名不如見面,超满足!!首先我地選一份香濃嘅「大切豬扒配炒滑蛋,牛油餐包」💭豬扒煎得外脆內嫩,肉汁豐富,一啖肉香四溢,加上炒滑蛋嘅嫩滑口感,真係絕配!牛油餐包焗得香脆,牛油香氣撲鼻,成個早餐真係齒頰留香。接著嚟一碗暖笠笠嘅「粟米火腿通粉配炒滑蛋,牛油餐包」😍💭通粉煮得啱啱好,火腿片鮮甜,粟米粒粒飽滿,炒滑蛋嫩滑可口,再配上焗得香脆嘅牛油餐包,真係一個好滿足嘅早餐選擇。最後嚟一杯冰涼嘅「雜果冰」💭雜果冰綿滑又清新,水果味道濃郁,實在係夏日嘅最佳解暑良品! 鍾意水果製品嘅一定會好鍾意,因為呢度嘅水果好甜同埋超香濃,勁正!仲有一杯凍檸茶💭凍檸茶清新解渴,檸檬香氣濃郁,茶味甘香,飲完即刻精神晒,係夏日消暑嘅必備飲品。喺小西灣區內「荷里活冰室」無論菜式多樣定係服務態度都係極佳,再加上食物味道出色,絕對值得一試🤩‼️

首先我地選一份香濃嘅「大切豬扒配炒滑蛋,牛油餐包」

接著嚟一碗暖笠笠嘅「粟米火腿通粉配炒滑蛋,牛油餐包」😍

最後嚟一杯冰涼嘅「雜果冰」

仲有一杯凍檸茶