2019-03-04 1066 瀏覽
今日喺元朗食午餐,去咗一間想試好耐嘅日本餐廳,就係嘉兵衛。呢間日式食肆,佢主要買定食,即係冇乜刺身壽司俾你食,絕大部份都係熟食。價錢方面,的確係比想像中貴,初初見到都嚇咗一跳,不過由於想食好耐所以都係入咗去食。女朋友就帶咗個鯖魚定食,有湯同有野菜薯餅,至於我就叫咗一份滑蛋雞肉丸丼,另外再叫咗芥末章魚同燒牛舌。先講小食,係相當之高水準,芥末章魚嘅wasabi味夠重但又唔攻鼻,牛舌燒得非常之淋,一啲都唔韌去到主菜方面,湯同薯餅都好正,鯖魚都唔錯,但係就咁配白飯好似好dry。至於滑蛋雞肉丸丼,呢個飯真係超差,蛋完全唔滑,扣晒分,因為我一心想食滑蛋,加上雞肉丸好普通,完全係差勁!下次再去食,都係嗌返啲特別少少嘅定食!不過價錢真係算貴,唔係每樣都值咁嘅價錢!