2023-08-27 37 瀏覽
觀塘商廈有好多唔同類型嘅樓上餐廳,今次試咗呢間西餐廳,以鹿🦌為主題,綠色為主調,帶點森林系嘅感覺。.🦪 生蠔 $10/隻餐廳做緊優惠,晚市人均消費滿$100就可以換購$10/隻生蠔,好抵食!生蠔size都ok,肉質爽滑creamy,帶淡淡海水味,夠新鮮。.🦀 明太子蟹肉酥盒 $138酥盒焗得幾酥鬆,餡料都幾足,明太子鹹香惹味,同蟹肉好夾,一啖一件啱啱好。.🐥 雪山雞翼 $88雞翼新鮮炸起,外皮香脆,肉質咬落幾juicy,灑上滿滿帶蜜糖甜味嘅芝士粉,香口滋味( ˘ ³˘) .🥑 軟殼蟹牛油果意大利飯 $158軟殼蟹大隻厚肉,外層炸漿唔會太厚,炸得金黄酥脆,唔會有油膩感。Risotto煙韌有咬口,牛油果醬汁creamy包住飯粒,入面仲有芝士碎、牛油果肉、三色椒等,令口感同味道更豐富。.💧人魚之淚 $52餐廳嘅特飲賣相都幾靚,呢杯mocktail上層係蝶豆花、下層係芒果+鮮奶,漸層嘅顏色好夢幻!飲落似芒果乳酪,味道清新自然,驚喜係仲有爆爆珠,更增添口感。.總括而言:餐廳地方濶落,用餐環境舒適寧靜。食物質素不錯,選擇都算多,今次生蠔真係抵食,佢哋逢星期一至四都會有特別優惠*\(^o^)/* 平
🦪 生蠔 $10/隻

🦀 明太子蟹肉酥盒 $138

🐥 雪山雞翼 $88

🥑 軟殼蟹牛油果意大利飯 $158

💧人魚之淚 $52

總括而言:餐廳地方濶落,用餐環境舒適寧靜。食物質素不錯,選擇都算多,今次生蠔真係抵食,佢哋逢星期一至四都會有特別優惠*\(^o^)/* 平日放工同朋友食飯傾偈又多一個好選擇。