2025-01-16 100 瀏覽
之前一直都有留意呢一間餐廳,今日終於有時間帶細佬🐶嚟試吓啦,去到嘅時候咁啱佢哋有聚會,其實呢度都幾適合一大班人搞生日或者喺家庭聚會😆,空間感又夠大,仲有個大露台,狗狗又可以周圍走👍🏻,仲有打卡位添,坐得又舒服,環境又夠靜,真係一個唔錯嘅地方🙌🏻🙌🏻,呢度嘅菜式以西餐為主,估唔到佢哋係選用有機蔬菜😱,有啲仲係自家種植添,呢啲餐廳真係買少見少😌🐚白酒煮大蜆配蒜蓉包 :我哋就嗌咗幾款菜式,前菜方面就係呢款大蜆配蒜蓉包,所有菜式都係即叫即整,蒜蓉包新鮮出爐熱辣辣😋,最緊要夠鬆脆,蒜蓉又夠香,蜆肉方面估唔到每一隻都超飽滿🤤,食落絕對冇沙,仲要帶鮮味,蜆肉吸收晒白酒,味道一流👍🏻👍🏻🐷烤無激素BB 豬肋骨配有機蔬菜 :另外呢款豬肋骨,佢烤到啱啱好,肉夠嫩👍🏻,我覺得醃製得啱啱好,唔係好重味好鹹嗰種,所以食落唔錯😋,唔好睇佢嘅蔬菜淨係擺盤咁簡單,佢哋用嘅茄子,翠玉瓜等全部都係有機,要比個like佢🙌🏻🍝經典千層麵 :其實我都幾鍾意食千層麵,不過係出面食過嘅都唔可以講話好食,但呢度嘅千層麵真係有驚喜,食得出佢係手工制,唔係來貨既果隻👍🏻,裏面嘅蕃茄肉碎豐富,幾乎每一層都足料😍,麵既方面唔會食落去一味得

🍝經典千層麵 :其實我都幾鍾意食千層麵,不過係出面食過嘅都唔可以講話好食,但呢度嘅千層麵真係有驚喜,食得出佢係手工制,唔係來貨既果隻👍🏻,裏面嘅蕃茄肉碎豐富,幾乎每一層都足料😍,麵既方面唔會食落去一味得麵粉,佢咬落口感係有層次,唔會黐埋一舊,值得一讚嘅😋

🍹Fruitlogy :最後嘢飲方面就叫咗打卡一流嘅特飲,佢係西柚雜果梳打嘅味道,而面層係一個超可愛嘅熊冰冰,唔捨得佢溶化🙊🙊