假期星期六下午,成班女性朋友,約咗係沙田新城市廣場食Tea, 星期六沙田超多人。-早book 定枱,5 個人給予我們坐靚靚粉紅色長卡位坐,每一邊可以坐到3 個人,幾好👍🏻。我們未點餐,已見餐廳中間位,有2 位少女,她們的甜品好得意😍😍😍😍, 佢哋一路影相一路打卡💕💕wow 😍😍😍好大個粉紅色棉花糖呀🎈😍😍😍我們2:30 入坐,5 個人原來都未食lunch, 於是點了4 個main course:-1. 巴拿馬風乾火腿pizza🥳🥳😋😋yummy 2. 西京燒三文魚明太子烏冬🥰🥰,呢個係main course 入面最好食,最惹味😚😚3. 軟殼蟹意大利珍珠麵,呢個d 珍珠麵,有少少🤏怪,口感煙煙un un, 不過都好特別😍另外個main course, 唔🤔記得點左咩tim 😅到重點來了,dessert time 🥰🥰😘😘🥰😘我哋點了2 款:-1. 店員推介椰子🥥蛋糕,店員說呢款蛋糕是限量供應,因為用新鮮椰子🥥製造,所以我哋點了。good taste & freshly 2. 重點點了,打卡熱點💕💕粉紅色棉花糖配waffles 鮮果及movenpick ice cream 🥳🥳🥳店長下單時

wow 😍😍😍好大個粉紅色棉花糖呀🎈😍😍😍

1. 巴拿馬風乾火腿pizza🥳🥳😋😋yummy

另外個main course, 唔🤔記得點左咩tim 😅

到重點來了,dessert time 🥰🥰😘😘🥰😘
我哋點了2 款:-
2. 重點點了,打卡熱點💕💕

店長下單時會問你,想用粉紅色棉花糖??定粉藍色棉花糖,原來可以揀 Jeng

而movenpick 雪糕球一樣可以揀,三選一,vanilla , rum raisin or walnut .

呢個甜品,除咗可以用來打卡影相,其味道都一樣好味😋

至於飲品,我們分別點了花果茶,Rose Latte,Flat White,我個人飲Rose Latte, 味道ok 夠濃滑👍🏻👍🏻👍🏻

總結,食生日飯、慶祝可以考慮此餐廳🥰🥰

• 巴馬風乾火腿薄餅
  • 招牌鮮雜果麻糬窩夫配雪糕及棉花糖