2023-11-01
呢間餐廳係尖東新文華中心地下後巷,靜靜地啱晒約朋友過嚟食飯,呢度環境幾舒服啲嘢食都唔錯。 餐廳佈置用西歐工業風,俾人一種異國風情嘅感覺。 黎得西班牙餐廳,當然要試佢主力嘅西歐菜色 法式龍蝦湯 ($98) /巴馬火腿哈蜜瓜($78)龍蝦湯有濃郁嘅龍蝦味,配上鮮忌廉,成個湯都好滑好易入口。但可惜片法包一開始就放左係湯面,俾啲湯整到淋晒。 巴馬火腿好香,哈蜜瓜好甜,兩者加埋一齊有一種互相耀嘅感覺。 西班牙可樂餅 ($88) / Pina Colada ($88) 可樂餅炸得好脆,但份量不多得三粒。食到半路飲品終於上黎,今次我同朋友都order 左Pina Colada。Pina Colada 係一款甜嘅雞尾酒,由蘭姆酒、椰漿同菠蘿汁混合而成。飲落好開胃。 西班牙雞肉燉飯 ($228) 呢個世班牙海鮮燉飯比較港式,米煮得偏淋,唔會好似正宗西班牙燉飯咁有咬口。雖然唔正宗,但整體不過不失。
餐廳佈置用西歐工業風,俾人一種異國風情嘅感覺。
黎得西班牙餐廳,當然要試佢主力嘅西歐菜色
法式龍蝦湯 ($98) /巴馬火腿哈蜜瓜($78)
巴馬火腿好香,哈蜜瓜好甜,兩者加埋一齊有一種互相耀嘅感覺。
西班牙雞肉燉飯 ($228)