2021-11-22 654 瀏覽
因為大家都越黎越注重健康嘅關係,所以純素餐廳而家就越嚟越受歡迎。DAMA就係其中一間提供純素食物嘅餐廳。第一次去純素餐廳,就梗係要做足功課,知道必點嘅會係呢一個:🍦純素朱古力雞蛋仔加火龍果x楊枝甘露扭紋雪糕 - 呢個雞蛋仔加雪糕,味道同埋打卡都兼顧到!初初都有諗過雞蛋仔配雪糕,會唔會好快林,佢又唔會喎,個低能仔仲好趣好好食。扭紋雪糕好清新,酸May May同朱古力個甜中和返,好正!我哋仲點左兩個麵餐🍜百頁豆腐稻庭烏冬 - 呢個烏冬加埋有我鍾意嘅醋,個麵質又好唔錯,係勁好食嘅!🥤招牌水果烏龍茶 - 水果新鮮、清新,茶底又正!🫔日式麻醬烤豆腐卷 - 呢個卷好足料,仲有我好鍾意嘅麻醬,真係冇得彈!🧋火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶 - 海鹽同杏仁奶嘅配合真係好有趣,而且有火龍果加持,味道都唔錯!食完個雪糕,意猶未盡,我哋仲加多咗個杯裝嘅雪糕,今次就叫咗一個杯裝嘅火龍果雪糕,味道清新,正!呢度咁多樣嘢加埋,樣樣都好飽肚,兩個人夾埋食咗$300 ,平均都係$150一個人。嘢食都幾好食,而且環境都坐得幾舒服,真係一間CP值勁高嘅純素餐廳。 值得推介!#DAMA #damajuice

第一次去純素餐廳,就梗係要做足功課,知道必點嘅會係呢一個:

我哋仲點左兩個麵餐
🥤招牌水果烏龍茶 - 水果新鮮、清新,茶底又正!
百頁豆腐稻庭烏冬

火龍果海鹽杏仁奶蓋烏龍茶  +  招牌水果烏龍茶