2022-08-30
聽朋友話尖東有間酒吧food & beverage都無得彈,當然要去一探究竟!餐廳位置海景嘉福洲際酒店對面,有室外、室內同吧枱位置,係室外位可以拎住杯酒企係到同其他枱嘅朋友吹水,感覺好正!三重芝士焗肉醬意粉($88)份量以酒吧main course 黎講算好大,意粉熟度啱啱好,有咬口,仲要有用茄汁稍為拌炒先再焗,茄味香濃均勻,意粉上面鋪滿肉醬同芝士,不過我就唔太分到三重芝士。經典西班牙蛋餅($108)烘蛋餅入面有薯仔、洋蔥、青椒、辣肉腸,燶邊加上中間滑嫩半熟蛋,配料有avocado mayonnaise、salsa、焗豆同酸椰菜,可以根據自己口味配搭!另外加$58配是日餐湯同精選甜品,忌廉椰菜花湯超滑又香濃,burnt cheesecake睇得又好味,焦香味一流!Snowing Summer ($68)Twinings Earl Grey Tea, Fresh Milk, Homemade Cream Foam, House Tea,伯爵茶沙冰,茶味香濃加上奶滑口感,層次好豐富!Round & Square ($78)Jasmine Fruit Tea, Mango Ice Cream
Round & Square ($78)Jasmine Fruit Tea, Mango Ice Cream, Pineapple & Cranberry Ice Cubes,色彩斑斕,玻璃壺入面嘅係茉莉花果茶,方形玻璃杯裝滿菠蘿同蔓越莓冰粒,可以倒入方形玻璃杯,越飲越fruity,芒果雪糕就增加返甜度!
餐廳整體氛圍幾正,食物同飲品都好有心思,服務又貼心,食完呢餐我已經諗好之後要同姐妹嚟呢度慶生,再順便order束花cocktail送比自己!