2023-09-06
兩口子紀念日就試吓啲特別菜式,聞說尖東這家猶太廟旁的猶太餐廳終於近日開始對外開放機會難得所以一試. 餐廳裝潢感覺高尚有格調,門口放左幾個銅製器皿俾客人潔淨雙手非常窩心. 座位舒適燈光柔和幾舒服. #MezzePlatter 呢款前菜係中東常見開胃麵包配上三款不同醬汁同紫椰菜沙律. Pita bread 口袋餅熱騰騰質地鬆軟,配搭不同醬料食都好夾. 辣番茄醬酸酸辣辣夠開胃. 另外奶酪,鷹咀豆泥同芝麻醬各有風味. #摩洛哥牛肉雪茄及自家製牛肉球 兩款炸物小食香口惹味不過同香港人食開嘅幾唔同,會比較乾身冇醬汁雖然都有簡單香料調味,而內裡都係好多好豐富一粒粒嘅純牛肉粒. Kobe牛肉球皮好特別原來係用鷹咀豆泥製成. #烤挪威三文魚配自家製燒汁賣相相當精美,厚切三文魚肥美大件燒得外皮香脆但肉質鮮嫩滑口,伴碟紅椒西芹洋蔥等加埋檸檬汁清新開胃. 配菜選左炸薯條,炸得香口出色. #烤雞柳烤雞雞味足比較乾爽本身燒汁甜甜地,伴碟蔬菜紅蘿蔔洋蔥青瓜椰菜等味帶鮮甜,配菜越南飯感覺似豉油糯米飯咁煙煙韌韌好飽肚. 兩個人埋單一千蚊左右,一次特別嘅體驗,唔貴.
#MezzePlatter
#摩洛哥牛肉雪茄及自家製牛肉球
#烤挪威三文魚配自家製燒汁
#烤雞柳
兩個人埋單一千蚊左右,一次特別嘅體驗,唔貴.