2025-01-30
🎀尖沙咀。暖笠笠環境 正宗地道韓國菜🇰🇷🎀🪄店名* #SsalBoriSsal🔮地址* 尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下B號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$614 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_韓國菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵尖沙咀出名對甘多野飲食 今次經過果邊見到門口都幾有特色 我就比佢門口痴住既poster寫住有大份豬腳 忍唔住要入去一試😍入到去餐廳空間唔算好大 細細地夠曬溫馨舒適 而且當日天氣極凍 入到去即刻好溫暖😙裝修都好有特色 好似韓式當地小店 牆身痴滿韓式貼紙及色彩繽紛既海報~🍽️食物質素🍽️餐牌大部分食物都可以睇圖 而且圖文相符 又有中英對照 每一樣都好吸引 野食都好地道及正宗 例如有石頭飯, 炒粉絲,年糕, 炸雞 主食都有不同鍋物及湯物 同埋提供多款味道既米酒及馬格利酒 岩曬同朋友聚會啊!👀評分💖💖💖💖💖🪄韓式小菜(附送)魚糕條 泡菜 芽菜最中意食韓國餐廳就係佢地都就有提供自家小菜 味道都唔會好重口味 泡菜就偏辣🤣👀評分💖💖💖💖💖🪄韓式豬手 Brai
🪄店名* #SsalBoriSsal
🔮地址* 尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下B號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$614 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
👀評分💖💖💖💖💖
🪄韓式小菜(附送)
魚糕條 泡菜 芽菜
👀評分💖💖💖💖💖
🪄韓式豬手 Braised Pig Trotters $310
我就係比呢道菜式吸引左入黎 上菜時我真係嚇親 佢個份量系大得好誇張 我覺得直頭可以四個人share 肥瘦交間 充滿膠原蛋白啊😍豬腳炆得好軟熟 香氣十足 中意食韓國豬手真係唔可以錯過!仲有附上包菜及醬汁可以減低油膩感
👀評分💖💖💖💖💖
🪄 韓式蟹籽泡菜石頭飯 Fish Roe & Kimchi Rice $120
呢道估佢唔到 味道都好正 本身睇到有泡菜以為自己食唔到好多 但係唔會太辣 而且上面啲蟹籽多到滿瀉 拉開泡菜,紫菜一齊勁有口感 又好香 底下仲有飯焦好過癮😋
👀評分💖💖💖💖💖
🪄 鐵板炒年糕 Fried Shy TeokBokki $95
叫之前問左店員辣度 佢話微微辣於是放心叫 都幾正 平時食嘅韓式年糕會偏煙韌軟熟 半炒年糕佢嘅外表會變到脆身 加上甜甜酸酸嘅醬汁 好開胃 刷新咗我對韓式年糕嘅睇法✨
👀評分💖💖💖💖💖
🪄汽水Coke Zero$15 & 桃茶Ice Peach Tea $18
飲品價錢正常 叫咗個杯桃茶都唔會太甜 同埋好大杯~
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️