🎀尖沙咀。種類繁多的日式居酒屋🍵🎀🪄店名* #德美壽司🔮地址* 尖沙咀厚福街8號H8 5樓🔮🗾分店地區🗾 尖沙咀,觀塘,紅磡,沙田,大埔💰價錢$575 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵之前曾經幫襯過沙田區分店覺得質素不錯😋今次見到銅鑼灣原來都分店 於是過黎試下!餐廳位於大廈5樓 一出𨋢就已經系餐廳 夜晚呢個時間都幾乎爆場 十分熱鬧😍餐廳裝修貼合主題 好有日式風格 分開左omakase及普通居酒屋座位 周圍佈滿燈籠,日本酒等裝飾 燈光偏暖黃 營造溫暖氣氛😚🍽️食物質素🍽️餐廳系屬於居酒屋 所以食物種類好豐富👍如果唔想唸甘多 可以直接選擇套餐 價位都算幾平 另外豆油提供不同丼物,鍋物,炸物,壽司,刺身等食物 賣相精美吸引 價格有便宜又昂貴 可以根據個人喜好挑選😉👀評分💖💖💖💖💖🪄風味海鮮鍋 $100見到鍋物忍唔住叫左個黎試下 都幾划算 入面有大蝦,蜆肉,冬菇,魷魚,粉絲等材料 樣樣都夠新鮮大隻 湯亦都夠鮮甜濃郁 飲完都唔會口乾 如果大家想
🎀尖沙咀。種類繁多的日式居酒屋🍵🎀

🪄店名* #德美壽司
🔮地址* 尖沙咀厚福街8號H8 5樓🔮
🗾分店地區🗾 尖沙咀,觀塘,紅磡,沙田,大埔
💰價錢$575 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄風味海鮮鍋 $100
見到鍋物忍唔住叫左個黎試下 都幾划算 入面有大蝦,蜆肉,冬菇,魷魚,粉絲等材料 樣樣都夠新鮮大隻 湯亦都夠鮮甜濃郁 飲完都唔會口乾 如果大家想飽肚啲都可以加飯或烏冬

👀評分💖💖💖💖
🪄鰻魚炒飯 $125
鰻魚炒飯份量超多 大概有三人份量 鰻魚肉好足料 炒飯較軟淋 個人更喜歡食乾爽炒飯 味道偏甜 幾特別

🪄大蝦天婦羅吞拿魚茸卷$90
呢間餐廳卷物都幾高質😍大蝦天婦羅系即刻炸 所以好香脆 卷物上面撒上天婦羅脆脆 下面有滿滿的吞拿魚蓉 中間再夾上大廈 整體口感好豐富!😆

🪄蟹籽軟殼蟹卷 $88
而另一款卷物都好出色 佢地軟殼蟹炸得剛剛好 金黃香脆 唔會有渣 上面蟹籽咬落脆卜卜甘 幾得意😗如果一啖食曬就更能體驗呢個口感拉

🪄黑豚肉炒野菜 $75
估唔到呢款炒野菜都幾好食 野菜好鮮嫩 配上黑豚肉 令整體更加香 上年撒上木魚花 整體配合相配 好快就清曬一碟🤗

🪄炸雞軟骨 $45
雞軟骨一樣都係好香口 我平時最中意就係食炸物😜如果份量再多啲就更加滿足拉!

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️