天氣清涼又落雨,絕對係打邊爐🍲既節奏🤓🎈上網睇到人地食滋味雞煲連火鍋配料外賣🥡係屋企暖笠笠慢慢咁打雞煲邊爐,好滋味,決意上網一查。原來係尖沙咀的海防道新開左「人和月雞煲火鍋🍲」墨綠色的牌匾,十分顯眼,餐廳主打HKD 298 - 598 不同價位套餐從美國🇺🇸牛肉以至高級日本和牛海鮮盛都有,豐儉由人。我地簡左套A:美國極品牛肉( HKD 298):包頭盤(四選一)、火鍋湯底、住飲自家製飲品、精選甜品。🐣頭盤(四選一):可簡招牌麻辣雞煲/老檀酸菜魚/韓式芝士雞/味鮮卜卜蜆。🐤招牌麻辣雞煲:半隻雞件份量,呈上雞煲後,店員會係客人面前番炒雞煲幾下,大量新鮮芫荽,清熱解毒,食落無咁熱氣。可自選雞煲辣度,我地簡左小辣都夠曬辣,每件雞件都均勻地蘸上雞煲醬,用上大量洋蔥🧅、薑、辣椒乾、八角爆炒雞件入味,吾算太咸,雞件份量多,雞肉咬落嫩滑,一邊滾住一邊食好寫意。懷舊沙嗲濃湯🍲:食完雞煲會呈上火鍋湯底,沙嗲香濃惹味,帶點花生🥜椰香,非稠糊的。首先會呈上一客嚴選美國極品牛肉盛:包括美國牛下肩:含有許多筋絡及油花,吃起來軟嫩適中,是牛肩較軟的部位。美國牛板腱:嫩不是入口即化的酥嫩,而是帶有嚼勁的嫩,因為牛板腱
天氣清涼又落雨,絕對係打邊爐🍲既節奏🤓🎈上網睇到人地食滋味雞煲火鍋配料外賣🥡係屋企暖笠笠慢慢咁打雞煲邊爐,好滋味,決意上網一查。

我地簡左套A:美國極品牛肉( HKD 298):
包頭盤(四選一)、火鍋湯底、住飲自家製飲品、精選甜品

首先會呈上一客嚴選美國極品牛肉盛:

美國牛板腱:嫩不是入口即化的酥嫩,而是帶有嚼勁的嫩,因為牛板腱中帶有肉筋。

美國金錢:肉質口感比較韌,但味道比較鮮美。 不肥不膩。

特級美國牛胸爽🇺🇸:牛味濃,肉質細嫩、油脂爽口不油膩,同時具有瘦肉的濃郁鮮味,

高級美國雪花肥牛:色澤均勻,油花分佈平均,口感鮮嫩肉味濃郁。
雖然只呈一次,但可以等你食左有邊款好味再添加。

自助火鍋料🍲:
有脆口響鈴,吸曬沙嗲湯底精華,好滿足。
必食水魷,魷魚質地脆嫩,潔淨透明,食落爽脆鮮甜。仲有打邊爐必食小旺菜、爽甜油麥菜🥬,用料新鮮!

仲可以用QR CODE下單,無限量添加套餐中包既火鍋料,包括新鮮海鮮,鮮味十足,蝦肉彈牙。花雕酒雞件,即使滾左好耐都無比沙嗲搶過陣味,花雕酒香濃,雞件嫩滑。

飲品方面🥤:
多款自家製飲品,洛神花茶:養生首選,蜂蜜菊花露:清熱下火、桂花烏龍茶: 燒滯解膩。玫瑰茉莉冷泡茶:養顏之選。

總結:
抵食雞煲火鍋放題