2025-01-14
今晚去咗尖沙咀梵日本燒了度食。揀呢間餐廳係因為朋友鍾意食雞肉刺身,而呢間餐廳有提供呢款食材。一入到餐廳見到窗外景色宜人,心情即刻舒暢咗叫咗一個梵師傅精選set($480),包咗前菜,10款串燒,特製燒飯團,同埋焙茶雪糕。前菜係白子刺身,外皮薄脆,入邊口感綿綿地咁,好得意。燒鰻魚-有兩大舊,魚皮香脆燒雞頸肉-雞肉味濃燒雞雞髀肉-彈牙多汁半山熟雞肉柚子醬串-嫩滑juicy燒雞翼-個皮燒得薄脆燒雞腎-非常爽口燒和牛蔬菜串-和牛同蔬菜一齊食,減輕油膩感燒免治雞肉串-有驚喜,好多汁,肉味又濃燒蘆筍-清甜多汁冇渣燒秋葵-表皮燒得脆脆地,味道清新燒飯團-外脆內軟。醬汁惹味。焙茶雪糕-茶味好香呢晚餐廳話佢哋今晚有嘢送,每位客人可以選擇兩片吞拿魚刺身或者生蠔一隻。我哋就每款都揀咗一份,兩款都好新鮮啊,有嘢送好開心另外我哋仲散嗌咗以下嘅嘢:燒紫蘇葉豚肉卷-紫蘇葉同豚肉味道好夾。好鍾意紫蘇葉浸濃濃嘅特別香味。燒和牛肉眼串-和牛味好香呀!燒牛舌-冇根易咬開燒味醂魚乾-食吓食吓好快食晒。送酒一流。燒銀鱈魚-魚質夠晒滑燒雞肝-佢係半生熟嘅,從來冇食過呢個質地嘅雞肝,非常嫩滑,好味。
前菜係白子刺身,外皮薄脆,入邊口感綿綿地咁,好得意。
燒鰻魚-有兩大舊,魚皮香脆
燒雞頸肉-雞肉味濃
燒雞雞髀肉-彈牙多汁
半山熟雞肉柚子醬串-嫩滑juicy
燒雞翼-個皮燒得薄脆
燒雞腎-非常爽口
燒和牛蔬菜串-和牛同蔬菜一齊食,減輕油膩感
燒免治雞肉串-有驚喜,好多汁,肉味又濃
燒蘆筍-清甜多汁冇渣
燒秋葵-表皮燒得脆脆地,味道清新
燒飯團-外脆內軟。醬汁惹味。
焙茶雪糕-茶味好香
另外我哋仲散嗌咗以下嘅嘢:
燒和牛肉眼串-和牛味好香呀!
燒牛舌-冇根易咬開
燒味醂魚乾-食吓食吓好快食晒。送酒一流。
燒銀鱈魚-魚質夠晒滑