2024-03-14 54 瀏覽
星期二中午,我同FD一齊去體驗尖沙咀的新食店YA鴨。店內裝潢以鴨子為主題,增加咗一份親切感同溫馨氣氛🦆,一入門口馬上吸引住我首先試咗夠嗆麻辣金錢肚豬大腸撈粗🍜,麻辣味道就好似香料嘅交響樂,嗆但又唔過分,配上金錢肚及豬大腸,口感鮮美相得益彰,令人一試難忘😋。跟住就上咗椒鹽花枝丸🦑,外皮酥脆,花枝丸內部Q彈帶勁,加入嘅椒鹽調味,新鮮嘅海鮮風味立刻就在口中炸開,令人一試心醉💓。再來就係手撕鴨丁拍青瓜🥒,呢道菜就如香港嘅街頭小食,鴨丁滋味濃郁,肉質嫩滑,拌青瓜清新爽口,兩者合而為一,真係令人讚嘆唔已🙌。喺YA鴨,感受到嗰種親切嘅氣氛,充滿嘅是真誠和熱情❤️💛。食物嘅口感和味道都無比出色,更加唔使講價錢公道得嚟,真係物超所值👏。絕對會再次光顧YA鴨,如果你都喜歡試新食物,或者尋找生活中嘅一份新鮮感,咁就一定要黎尖沙咀嘅YA鴨試吓,我保證你唔會失望嘅👍🥰!