2019-02-18 35 瀏覽
假日黎到尖沙咀 又想食韓國🇰🇷野 雖然有韓國街 但距離我係海港城遠 就比我係openrice發現呢間韓國野 因爲唔想一早食太飽 所以就無叫到放題任食 眼見入黎ge其他客人都係叫放題 因為佢有3個時間選擇 45分鐘 60分鐘 90分鐘 不同的價錢 想食多d 就可以叫長時間d喇 黎到 店員會上2碟韓式配菜 有魚乾 茄子🍆粟米 泡菜 等等友人想食牛肋骨 所以叫左個牛肋骨 我呢就食無骨豬肋骨 仲叫左個辣豆腐海鮮湯同韓國啤酒🍻一支 話說呢到的燒酒比其他韓國店便宜 🔸無骨豬肋骨我同友人二話不說就燒左個豬肋骨先 薄薄一大片 好快就燒熟左 完全唔肥 適合 🈴️不愛肥膏的人士 有2大片 好足夠2人食用 肉質軟林 不太乾身🔸牛肋骨牛肋骨 一大條 只有1片大骨 剪左佢燒就更為方便 又容易熟 配備左一碟生菜 可以包住肉食 出油膩感 食完再加要加10元喔🔸辣海鮮湯再黎食個辣海鮮湯加白飯 湯頭夠辣 內有數粒蝦米同墨魚圈 仲有幾粒蜆仔 但蜆仔咬下時有很夠沙 食時要注意仲有數條金菇 吸哂湯的味道
黎到 店員會上2碟韓式配菜 有魚乾 茄子🍆粟米 泡菜 等等

同韓國啤酒🍻一支 話說呢到的燒酒比其他韓國店便宜

🔸無骨豬肋骨

🔸牛肋骨
食完再加要加10元喔

🔸辣海鮮湯
仲有數條金菇 吸哂湯的味道

2019-02-16
5 分鐘 (堂食)