2019-06-22
喺尖沙咀一向都唔愁搵唔到野食😤基本上周圍都係食肆🤗經過上網check過,所以嚟咗呢間食日本🇯🇵菜😆😆呢到充滿舊式和風嘅風格,主要用咗木嚟做裝修,更添一重風味🤓雖然呢度名叫爐端燒,不過今次都冇乜叫到,反而叫番啲普通日本菜式😂😂因為好似仲吸引到我🤣金目鯛一夜干($148)呢條金目鯛經過一夜時間醃製及風乾,再經過燒烤既煮味,魚皮脆卜卜,魚油並沒有經風乾而無哂😳,而且啲魚肉咸得又帶到鮮味,確實係幾有吸引😘送酒一流🤩煙肉芝士奶油意大利麵($128)估唔到食日本野都有意大利麵揀,而且我仲因為俾佢menu嗰個樣吸引到,即刻嗌埋🤣🤣雖則賣相係俾menu遜色,但係呢個意大利麵確實好味,濃濃芝士奶油包圍住每一條意大利寛條麵,啖啖都洋溢滿足既感覺☺☺串燒:雞翼($30)雞肩肉($28)雞腎($28)呢到有九洲產銘柄雞(華味鳥)串燒食,雖然都係第一次聽,但都俾佢menu吸引咗叫咗嚟食,啲肉燒得啱啱好,外面有微微既炭焦令到佢有啲油香味出嚟,有肉汁喺入面😉但我確實食唔出佢同普通雞有咩分別🤣🤫蟹味噌甲羅燒($78)嚟到始終都要揀吓爐端燒食吓,呢次揀咗甲羅燒😚無他既,我覺得佢真係再經濟又實惠既選擇,慢慢舀嚟食,確實都
金目鯛一夜干($148)
煙肉芝士奶油意大利麵($128)
串燒:雞翼($30)雞肩肉($28)雞腎($28)
蟹味噌甲羅燒($78)
嚟到始終都要揀吓爐端燒食吓,呢次揀咗甲羅燒😚無他既,我覺得佢真係再經濟又實惠既選擇,慢慢舀嚟食,確實都可以食到唔少啖,而且將蟹肉蟹膏鵪鶉蛋撈埋一齊食,啖啖啲蟹味都好出,夠哂霸道🥳,兩人一隻就啱啱好,如果食太多會驚食到麻木哂😫
呢度環境似啲居酒屋,同朋友一齊食吓野,吹下水,確實係幾正👍🏻👍🏻